de Rozenhorst | Jan Tooropstraat 1-3-5 | 3181 HE Rozenburg | 0181-212565

https://www.rozenhorst.nl/

Waarom werken bij de Rozenhorst

Onze missie naar de kinderen luidt:

“Op de Rozenhorst ontdek je wie je bent en welke plek je inneemt in de maatschappij. We leren je zelfredzaam te zijn door zelfbewust keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Bij ons doe je kennis op en ontwikkel je vaardigheden voor nu en in de toekomst. Leren doen we samen en we ontdekken de wereld om ons heen. We zijn er voor elkaar en gaan respectvol met elkaar om.”

Onze kernwaarden zijn: betrokkenheid, veiligheid, samenwerking en plezier.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die samen met ons deze missie wil waarmaken en waarvoor de kernwaarden als muziek in de oren klinkt.

De Rozenhorst is een populaire school met een 5-gelijke dagenmodel in Rozenburg. We zijn een school met het leerstofjaarklassensysteem. We zijn trots op de prettige sfeer in onze school. Hierdoor komen de kinderen met plezier naar school en is er een goed werkklimaat voor zowel kinderen als personeel.

In groep 1-2 staat spelend en ontdekkend leren centraal vanuit betekenisvolle thema’s en in groep 3 komt spelend leren ooknog deels terug. In groep 3 t/m 8 leren onze kinderen de basisvakken doormiddel van het directe instructiemodel. We vinden het belangrijk dat kinderen van en met elkaar leren. Tijdens onze lessen zorgen wij voor actieve leerlingen die doormiddel van coöperatieve werkvormen de geleerde stof samen oefenen. Rekenen doen wij vanaf groep 4 op de Chromebook samen met een uitrekenschrift en concreet materiaal. De Chromebook gebruiken we ook voor andere vakken, maar we vinden het belangrijk dat kinderen voor taal en spelling ook nog in schriften en uit boeken werken.

Rekenen en taal leer je om toe te passen in betekenisvolle situaties. Onze lessen voor wereldoriëntatie en wetenschap & techniek gaan daarom volgens het principe “onderzoekend en ontdekkend” leren.

Wij zijn de trotse eigenaar van een SkillsLab. Ons SkillsLab is dé plek binnen de school waar onze leerlingen de 21- eeuwse vaardigheden aanleren met behulp van o.a. 3D printen, techniek cubes, verschillende robots en programmeerlessen. Ook hebben wij een kookstudio waar kinderen leren koken. Kinderen ontwikkelen hierbij bewust en onbewust hun reken- en taalvaardigheden en ontdekken talenten waarmee ze in de toekomst keuzes kunnen maken.

Collega’s staan voor elkaar klaar en kijken regelmatig bij elkaar in de klas. Samen helpen we elkaar om iedere dag het beste onderwijs te geven aan onze kinderen. Werkgeluk staat bij ons hoog in het vaandel. Naast hard werken is er ook ruimte voor gezamenlijke ontspanning. Wij zoeken naar een teamspeler die daar graag onderdeel van wil uitmaken.