het Tangram | Marcel Duchampplein 801 | 3059 RD Rotterdam | 010-7076500

https://www.het-tangram.nl/

Waarom werken bij het Tangram

Het Tangram is een daltonbasisschool in Rotterdam Nesselande. Elke dag komen ruim 700 kinderen (van 2 t/m 13 jaar) met veel plezier naar school. We zijn een fijne en gezellige school met een goed pedagogisch klimaat in een groene omgeving. "Elke dag met plezier naar school gaan" is het streven voor de kinderen én het team. We bieden een gestructureerde omgeving waar iedereen elkaar kent. Wel zo overzichtelijk en vertrouwd! Kinderen voelen zich dan ook veilig op onze school. Daar zijn we trots op! Op onze daltonbasisschool staan de pijlers zelfstandigheid, samenwerking, verantwoordelijkheid, reflectie en effectiviteit centraal.

Spelend leren en thematisch werken zijn niet meer weg te denken op Het Tangram. Kinderen werken binnen hun eigen mogelijkheden aan eenzelfde thema: individueel, in tweetallen, in groepjes of klassikaal. Ons team met bevlogen leerkrachten staat iedere dag weer klaar om het beste uit de leerlingen te halen. Het Tangram heeft veel expertise en er heerst een fijne en warme sfeer op school.

Daltononderwijs is een vorm van vernieuwingsonderwijs waarin de keuzevrijheid van het kind en de zelfstandigheid van het kind centraal staan. Daarbij is samenwerking tussen kinderen onderling erg belangrijk. De grondlegster van daltononderwijs is Helen Parkhurst, die begin vorige eeuw van het demotiverende luisteronderwijs af wilde. Zij stelde elk kind in staat om eigenaar te worden over het eigen leerproces, door te werken met differentiatie, leerdoelen en week en maandtaken.

Het Tangram is een daltonschool in beweging en altijd in ontwikkeling!