Peuterspeelzaal de Regenboog | Strevelsweg 155 | 3073DZ Rotterdam | 010-4820463

Waarom werken bij Peuterspeelzaal de Regenboog

Het draait bij peuterspeelzaal RK de Regenboog niet om lesjes geven, maar om actief bezig zijn, lekker spelen en ontdekken. Precies wat peuters het liefste doen. Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe ervaringen op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door.

Speel, ontdek, groei!

Wij werken met Uk & Puk, een educatief totaalprogramma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

De activiteiten uit Uk & Puk stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.

Een goede samenwerking met ouders is voor ons belangrijk.

In de ochtend hebben wij een kwartier inlooptijd, zodat de kinderen met hun ouders en/of verzorgers rustig de dag kunnen starten. Op deze manier heeft u ook de gelegenheid om een kijkje te nemen in de klas en vragen te stellen of informatie uit te wisselen met de pedagogisch medewerkers.

De peuterspeelzaal van RK de Regenboog is één peuterspeelzaal met 2 varianten.

We hebben de reguliere peutergroep en de peuteracademie.

De peuterspeelzaal:

Dit is de reguliere peutergroep. Uw kind is hier vanaf 2 jaar één ochtend en één middag welkom. Vanaf 2 jaar en 6 maanden worden dit twee ochtenden en twee middagen. Hiervoor is wel een CJG- verklaring nodig.

Vanaf 2 jaar en 6 maanden gaat uw kind ook één keer in de twee weken op woensdagochtend naar de peuterspeelzaal.

De peuterspeelzaal is gevestigd in het hoofdgebouw aan het Gronsvelderf.

De peuteracademie:

Op de peuteracademie gaan de kinderen langere dagen naar school.

Hoeveel dagen is van een aantal factoren afhankelijk. Dit kan te maken hebben met een indicatie vanuit het CJG voor extra spelen en leren. Indien in het bezit van een indicatie, is er op woensdag een extra dagdeel vanaf 2,5 jaar.

Omdat de dagen langer zijn, bieden wij vanuit school de kinderen fruit, brood en drinken aan. Dit is anders dan bij de andere peutergroepen.

De peuteracademie is gevestigd in het hoofdgebouw aan het Gronsvelderf en in het gebouw op de Hoensbroeksingel