Peuterspeelzaal Donderkopje | Koninginneweg 228 | 3078 GS Rotterdam | 010-4831828

https://www.meesterbaars.nl/Peuterspeelzaal

Waarom werken bij Peuterspeelzaal Donderkopje

Peuterspeelzaal 't Donderkopje is gevestigd in de wijk Rotterdam-IJsselmonde en bevindt zich in de Jenaplanschool Meester Baars.

Spelend leren!

Peuters (2-4 jaar) ontdekken spelenderwijs de wereld om zich heen. Daarom staat in onze peuterspeelzaal het spel van de kinderen centraal. Als pedagogisch medewerker ben je een gids en heb je veel kennis van de ontwikkeling en doelen van Jonge kinderen. We werken hierbij aan de hand van de observatiemethode KIJK!

We begeleiden kinderen bij een rijke speelleeromgeving en bieden steeds prikkels en handvatten om op onderzoek uit te gaan, plannen te maken, na te spelen en te proberen. Zo verruimen onze kinderen hun belevingswereld continu en doen ze al spelend nieuwe ervaringen op. De doelen zijn richtinggevend en verweven in het werken tijdens het thema. We koppelen deze doelen aan belangrijke routines, rijke hoeken en betekenisvolle speelleeractiviteiten waarbij rekenen, taal, motoriek en spel centraal staan. 

Het spelenderwijs leren is gekoppeld aan het voorschools programma 'Uk en Puk' en bestaat uit thema's die het hele jaar door behandeld worden. Deze thema's sluiten aan bij de thema's van de basisschool. Binnen deze thema's worden activiteiten aangeboden die de totale ontwikkeling van kinderen stimuleert, zodat de kinderen kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen en een goede start kunnen maken op de basisschool.