Peuterspeelzaal Tarsientje | Johan de Wittlaan 5 | 3051HE Rotterdam | 010-4229590

Waarom werken bij Peuterspeelzaal Tarsientje

Peutergroep Tarsientje is gevestigd in Tarcisiusschool in Hillegersberg (Rotterdam)

De missie van peutergroep Tarsientje

Tarsientje en de Tarcisiusschool streven naar een doorgaande lijn van de peuters naar groep 1 en werken regelmatig samen met de kleuters. Ze ontwikkelen spelenderwijs hun talenten. Wij vinden het belangrijk om ze zo goed mogelijk voor te bereiden om een goede start te maken op de basisschool. Ons logo bestaat uit o.a. een hart. Dit laat zien hoe wij met kinderen, ouders en medewerkers binnen onze peutergroep omgaan: liefdevol en met genegenheid.

De visie van peutergroep Tarsientje

De basis van peutergroep Tarsientje is een leef- en ervaringswereld creëren, waarin ruimte wordt gegeven aan de eigenheid van de peuter, maar aan het spelen in groepsverband. Er wordt een benadering gekozen die bij de opvoeder, de peuter en de situatie past; een persoonlijk passende benadering.

Peutergroep Tarsientje biedt aan ieder kind de mogelijkheid om zich in een veilige, rustige omgeving met vaste structuur te ontplooien. Hierbij staat het kind centraal, ieder kind is uniek en zo wordt er mee omgegaan. Differentiatie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan ervan uit dat iedere peuter beschikt over eigen talenten en in eigen tempo en op eigen wijze zich ontwikkelt. De krachtige speelleeromgeving en de pedagogische veiligheid maken dit mogelijk.

Er is een mogelijkheid om bij Tarsientje twee dagdelen aaneengesloten te komen spelen en leren. Tevens is er een mogelijkheid om even te rusten/slapen als uw kind dat nodig heeft.

Vraag bij de locatie ook naar de mogelijkheden voor opvangtijden op maat voor ouders met kinderopvangtoeslag.