Overweeg je een carrièreswitch? Wordt zij-instromer in het basisonderwijs!

Je leidt kinderen op, bent coach én rolmodel. Als leerkracht heb je een veelzijdige en betekenisvolle baan. Je investeert in de toekomst van de maatschappij. Wat ons betreft het mooiste vak dat er bestaat!

Binnen de RVKO kennen we 2 varianten van het zij-instroomtraject.

Zij-instroom hbo/wo-traject

Al ruim 15 jaar bieden wij dit zij-instroomtraject aan. Het traject staat als een huis en geeft je een stevige basis. Binnen 2 jaar word je opgeleid tot een professionele leerkracht. Je krijgt alle tools mee om jouw carrière als leerkracht tot een succes te maken. Naast je studie werk je als leraarondersteuner op een school.

Wil je leerkracht worden in het basisonderwijs en heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding? Dan is het zij-instroom hbo/wo-traject de juiste keuze voor jou. Wil je meer weten of direct solliciteren, klik dan hier.

Bij vragen kun je contact opnemen met Anita Kol (anita.kol@rvko.nl) of Astrid de Wit (astrid.dewit@rvko.nl).

Zij-instroom mbo/havo-traject

Redelijk nieuw binnen de RVKO is het zij-instroom mbo/havo-traject. Dit is een duaal traject voor kandidaten met een havo of mbo-diploma. In 3 of 4 jaar word je klaargestoomd om aan de slag te gaan als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens je studie werk je als onderwijsassistent. Zo leer je meteen de fijne kneepjes van het vak en kun je alles wat je leert meteen in de praktijk toepassen.

Ben je in het bezit van een havo of mbo-diploma en is het je droom om leerkracht te worden? Dan is het zij-instroom mbo/havo-traject voor jou de juiste route. Voor meer informatie of om direct te solliciteren, klik hier.

Bij vragen kun je contact opnemen met Marjolein Sponselee (marjolein.sponselee@rvko.nl).

Oriënteren

Twijfel je nog of het onderwijs iets voor jou is of weet je niet waar je moet beginnen? Wij adviseren je altijd eerst goed te oriënteren door mee te lopen op verschillende scholen. De directies van onze scholen ontvangen je graag! Kijk op de scholen-pagina voor meer informatie over alle scholen. De filmpjes geven je een mooi kijkje in de keuken per school. Op deze pagina's vind je ook de contactgegevens van de school.

Klik hier voor
onze keuze hulp
Leid jij de helden van
de toekomst op?
Ja
Heb je al ervaring in
het (basis)onderwijs?
Ja Nee
Heb je een PABO
diploma?
Ja Nee
Heb je een hbo- of
wo-diploma?
Ja Nee
Het Zij-instroom
hbo/wo-traject
is de juiste keuze
voor jou!
Klik hier
Het Zij-instroom
mbo/havo- traject
is de juiste keuze
voor jou!
Klik hier
Hier vind je
al onze
vacatures
Klik hier
Wie weet is het
Zij-instroom
mbo/havo-traject
wel wat voor jou?
Klik hier Ben je op zoek
naar een andere
vacature?
Klik dan hier